Wokstamppot andijvie

Wokstamppot andijvie met runderreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr. runderreepjes
1 kilo aardappels
2 theelepels kerriepoeder
1 ui
400 gr. gesneden andijvie
vloeibare margarine
2 dl. melk
zout
peper.

Voorbereiding
Schil de aardappels en snij in blokjes.
kruid de runderreepjes met de peper en kerriepoeder.
snipper de ui.

Bereidingswijze
Kook de blokjes aardappels 10 min. en giet ze af.
Verhit 2 eetlepels margarine in een wok en roerbak de runderreepjes, schep dan het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Verhit nog 2 eetlepels margarine in de wok en fruit hierin de ui, voeg de aardappels toe en roerbak deze 5 min. mee.
Neem de wok van het vuur stamp de aardappels en voeg de melk toe.
Verwarm nu zachtjes de puree en voeg al roerend de rauwe andijvie toe.
Roer tot de andijvie begint te slinken.
Voeg dan de runderreepjes toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveertips:
In plaats van runderreepjes kan je ook varken schnitzel in reepjes snijden.
Kerriepoeder kun je ook vervangen door shoarmakruiden.

Bron: Hilde, recept vanaf smulweb.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.