Tomaten-kikkererwtensoep

Tomaten-kikkererwtensoep met balletjes

Ingrediënten voor 4 personen
4 eetlepels olijfolie
1 zak soepgroente (400 g)
1 blik kikkererwten (400 ml)
2 pakken tomatenblokjes met basilicum en oregano (a 390 g)
2 runderbouillontabletten
1 schaal verse rundersoepballetjes (ca. 225 g)
evt. 3 bosuitjes
evt.1 rode peper
evt. handvol koriander

Bereiden
In grote pan olie verhitten. Soepgroenten 1 min. bakken. Kikkererwten laten uitlekken.
Tomaatblokjes met vocht, bouillontabletten, 1/2 liter water en kikkererwten aan soepgroenten toevoegen en geheel aan de kook brengen. Soepballetjes toevoegen en samen 10 min. laten koken.
Bosui en peper schoonmaken en in fijne ringetjes snijden.
Soep over soepkommen verdelen en met bosui en peper garneren.

Ellen laat meestal de bosui en peper achterwege en voegt een handvol koriander toe.

Bron: Ellen recept van AH, uit 2006, recept 414240

Reacties zijn uitgeschakeld.