Pilav met aubergine en abrikoos

Pilav met aubergine en abrikoos

Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine, in blokjes
500 ml groentebouillion (van tablet)
zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
300 gr basmatirijst
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 tl gemalen komijn
mespunt kaneelpoeder
8 gedroogde abrikozen (of meer) in stukjes
Evt. rundergehakt 400 gram

Materialen
Koekenpan en pan met dikke bodem

Bereiden
Leg de blokjes aubergine in een vergiet en strooi er wat zout over, zodat het vocht uit de aubergine trekt.
Rul het gehakt gaar in een koekenpan en schep ze op een bord. Dep de aubergineblokjes droog en bak ze in de olie moooi bruin.
Kook 500 ml water en laat het groentebouiiliontablet er in oplossen. Verwarm 2 el olie in de pan met dikke bodem en fruit de ui 1 minuut.
Meng de rijst erdoor en roer tot de korrels glanzen. Voeg de tomatenblokjes met sap, de komijn en de kaneel toe en schenk de warme bouillion erbij. Meng de abrikozen erdoor en laat de rijst met de deksel op de pan in 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen.
Roer regelmatig. Breng de pilav op smaak met zout en peper.

Voeg het gehakt en de aubergines toe aan de rijst en laat alles even goed doorwarmen.

Bron: Liset,, uit de Allerhande

Reacties zijn uitgeschakeld.