Mediterrane spinazie quiche

Mediterrane spinazie quiche

Ingrediënten voor 4 personen
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)  wij deden het zelf met plakjes bladerdeeg
2 el olijfolie
600 gr bladspinazie
150 gr zachte geitenkaas met honing 55+
4 eieren
200 gr crème fraiche
2 tl oregano
2 el amandelschaafsel

Materialen
Quichevorm of grote ovenschaal

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Bekleed de quichevorm of ovenschaal met het deeg.
Laat de plakjes elkaar overlappen.
Verhit de olie in een hapjespan of wokpan.
Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken.
Laat het vocht helemaal verdampen.
Verdeel de spinazie met de (verkruimelde) geitenkaas over de deegbodem.
Meng de eieren met de crème fraiche, oregano, peper en zout.
Schenk het ei-roommengsel over de spinazie.
Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.
Bak de spinaziequiche in de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Combinatietip:
Lekker met een frisse salade (van b.v. zak romainesla) met 3 el yoghurtsladresssing.
Bestrooi deze salade met 1 tl oregano.

Bron: Wim, uit de Allerhande 2013 nr 3

Reacties zijn uitgeschakeld.