Duvelkaasfondue

Duvelkaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen
800 a 1000 gram kaas
400 a 500 gram Ouwe Jongens
400 a 500 gram Leerdammer of Prima Donna
3 teentjes knoflook
3 theelepels sambal oelek
1 groene peper
1 a 1 1/2 flesje Duvel bier (0,33 cl)
1/3 el maïzena

Materialen
Een fonduepan in Zwitserland craquelon genaamd.
Zij is van aardewerk, geëmailleerd, gietijzer of staal.
Réchaud met spiritusbrander.
De klaargemaakte fondue zet men op een réchaud met spiritusbrander met regelbare vlam .

Bereiden
De knoflookteentjes uitknijpen en samen met de geraspte groene peper in de pan doen.
Het bier toevoegen en even laten weken (ca. 5 minuten).
Dan de pan op het vuur verwarmen tot aan het kookpunt (niet koken!!)
Hierna de kaas beetje voor beetje toevoegen en goed blijven roeren.
Sambal toevoegen tot u de duivelse smaak te pakken heeft.
De fondue kunt u eventueel binden door een kwart kopje maïzena met bier toe te voegen.
In plaats van een groene peper heb ik een klein scheutje olijfolie met chilipepers gebruikt.

Bron: Liset, van Kees Kromhout, kaasspecialist Huizen

Reacties zijn gesloten.